Monday, July 4, 2011

Mother

Entry ini bukan cerita pasal emak saya atau emak awak. Tapi Kmovie yang dibintangi hero pujaan hati Sha.N yang bernama Won Bin.

Aku bagi 3/5 bintang untuk cerita ni. Mulanya aku ingat cerita ni satu cerita sedih yang akan membuatkan aku menangis teresak-esak. Tapi lain pulak yang jadi. Selesai tonton filem ni, perasaan ganjil singgah dalam hati aku. Tak tahu nak suka atau tak suka cerita ni. Pelik.

Rasanya storyline cerita ni macam pelik sikit. Ceritanya berkisahkan Do Joon (Won Bin) seorang pemuda yang mentally retarded. Kemudian dia dituduh melakukan pembunuhan terhadap seorang gadis sekolah tinggi. Jadi, emaknya lakonan Kim Hye Ja berusaha untuk membantu keluar anaknya dari penjara. Sebab dia percaya yang Do Joon tak bersalah.

Bagi dia, Do Joon tak mampu untuk bunuh seorang gadis. Dia berusaha kumpul bukti, jumpa orang sekeliling mangsa untuk membantu Do Joon keluar dari penjara. Ending cerita ni? korang tengoklah sendiri.

Aku rasa tema yang nak diangkat untuk filem ni ialah pengorbanan seorang ibu untuk anaknya. Tapi dengan cara yang berlainan dan sesuatu yang jarang kite tengok. Mungkin sebab storyline yang berbeza. Serius, mula-mula aku ingat mak dia yang akhirnya akan masuk penjara yang mana storyline macam ni sangat tipikal kan?Tapi untuk cerita ni tak.

Nasihat dari hati, kalau korang peminat Won Bin, bolehlah tengok dengan hati terbuka sebab dia memang comel dan pandai berlakon. Tapi kalau korang tak berminat dengan dia, dan ingat cerita ni best, aku harap korang berfikir dua-tiga kali lagi.

Nota tangan: Mesti korang akan rasa apa yang aku rasa.

0 sen?!: