Monday, May 2, 2011

Sebab hanset kau hilang.


Kau nak tahu kenapa handset boleh hilang?

Pertama, sebab handset kau tiada kredit. Maka kau jarang bermain mesej atau Call orang lain. Jadi, kau tak alert dengan handset sendiri. Padan muka kau!

Kedua, handset bagi kau cuma untuk berhubung dengan orang lain. Jadi kau tak perasan akan kehilangan dia walaupun dah hilang 5 jam. Kau guna handset bila perlu saja. Bila tak guna, kau campak merata-rata dan siap tak charge lagi beberapa hari.

Ketiga, kau tak check handset kau wujud atau tak dalam beg. Bila nak guna, baru kau perasan dia tak ada dalam beg. Dan bila dah tak ada baru kau sayang dia!

Keempat, handset kau tak semahal brand HTC, Blackberry, Iphone. Jadi kau tak berapa nak sayang dia. Kalau handset kau salah satu dari brand tersebut, mesti kau sayang lebih sebab mahal melaburkan duit beli handset. Mesti kau check handset kau setiap 5 minit untuk tahu kewujudan dia.



Nota tangan : Kau itu adalah aku!Tahniah di atas "kepekaan" diri sendiri.

2 sen?!:

Chempaka Sari said... Reply Comment

hp kau hilang ke sha? aku tak leh nak buat pop up komen la tension betul pelik aku. Dah tiga bulan dah

Sha. N. said... Reply Comment

a'a hilang jap.. Tp naseb baik ade org baik hati simpankan dulu. adoila, rase mcm geram kt diri sendirk bile ingat balik..hehe