Wednesday, December 21, 2011

Akibat pengguna handset yang tak bertop-up.

Padan muka pada diri sendiri sebab dah lamaaaaaa tak top-up. Terima kasih kepada syarikat C yang berjaya mematikan perkhidmatan handset aku. Cis cis cis. Dia tak kira ke berapa untung aku bagi dulu  masa aku selalu top up. Disebabkan 55 hari aku tak top-up nombor aku dah dimatikan.

Kalau nak aktifkan balik, aku kena pergi Call Centre. Sayang pada nombor lama ni sebab aku dah lamaaaaaa pakai. Dari zaman 3310 hingga Sony E k770i.Dulu masa belajar bila ramai pakai M, aku gigih setia dengan si C ni dengan alasan tak mahu tukar nombor. Kawan-kawan cadangkan pakai dua nombor. Tapi aku tak suka ada dua handset. Banyak hal bila dua-dua nak kena charge, bawak kemana-mana pergi. Yang satu handset pun tak larat nak jaga inikan pula nak pakai dua hanset. Setelah mengambil kira banyak aspek, kekallah aku dengan nombor C ni dan gigihlah aku mereload kredit untuk membalas mesej kawan-kawan M ni. Dahlah rate tinggi, nak call pun fikir 15 kali. Kalau duit tu boleh cetak sendiri, aku tak kisah nak call hari-hari. Tapi masalahnya Bank Negara yang cetak duit. pffftt..

Sekarang nampak gayanya, tak kekal juga aku dengan nombor lama ni selepas disuakan nombor Upax oleh adik aku. Bila difikirkan,baik guna nombor dia yang kosong ni. Dahlah tak ada expired date, rate rendah, umur Upax dia pun sampai 28 tahun dia. Bukan ikut tahun aku. Kalau aku tak top up lebih dari 55 hari pun nombor aku takkan dimatikan perkhidmatan.hahaha. What a good idea!

Nak pakai public phone pun susah sekarang sebab susah nak jumpa. Haishh. tak pakai handset pun susah.

Nota tangan: Rajin-rajin lah top-up handset bila rasa macam dah nazak sangat!


5 sen?!:

CekbOlat-bOlat said... Reply Comment

kuang2.. pdan muka -_-" hnfone suda koma

soooooour said... Reply Comment

nasib aq pakai youth club...hahaha...

fadh leyanie said... Reply Comment

pakai youth club tak payah topup2,
Upax pun untung jugak..:P

Juliet_iRa~" said... Reply Comment

haha..dasyattnyaa 55 hari xtopup! :)

tnggu incoming call je ek..

pkai upax la untung...;p

Sha. N. said... Reply Comment

@CekbOlat-bOlat

Tu la.. Padan muka..=))

@soooooour: Hahaha... bagus2x

@fadh leyanie : Ok, noted!

@Juliet_iRa~" : hahahaha.. Tak ada incoming call nak tunggu. =)