Thursday, December 15, 2011

Kami sama-sama dah tua.



Dari kiri: Ashton Chen and Kok Siu Man
Pernah tengok tak budak ni? Dulu masa kecil, selalu main filem HK dalam tv yang mana dua budak ni selalu berlakon. Si Ashton selalu berlakon budak muka serius dan pandai kung fu. Kok Siu Man pulak berlakon jadi budak nakal, macam Shin Chan yang suka perempuan cantik, licik dan gatal. Dia selalu bawa masalah dan si Ashton yang banyak tolong dia. Dorang ni kelakar lebih-lebih lagi si Kok Siu Man ni.

Menurut carian aku di google, rupanya Ashton Chen ni lahir pada 6 Januari tahun 1988. Woot -woot, sebaya! Manakala Kok Siu Man pula sebarang data biografi dia tidak dapat diperolehi. Mungkin umur dia pun sekitar tu jugak. Aku ingatkan dorang ni dah tua, umur 30-an sebab tengok pada filem-filem dorang macam tahun 1980 an. Tapi rupanya, banyak filem dorang 1994, 1995. Bermakna umur waktu tu 6-7 tahun. Aku pun baru masuk sekolah. hahaha

Ashton Chen ni memang pandai kung fu sebab dia masuk Shaolin Temple masa kecik, sebab tu dalam filem nampak real dia berlawan.Dia dah habis belajar di New York City dan sekarang bergiat semula dalam bidang lakonan. Tapi Kok Siu Man tak ada sebarang berita tentang dia. Cuma dorang pernah disatukan semula pada tahun 2008 dalam satu talk show di Taiwan. Nak tengok muka dorang dah besar?
Kami dah besar dan tuaaaa..weeee
"Nah ambik sebijik. Dulu masa kecik suka susahkan aku,"kata Ashton pada Siu Man
We have been friends since we were young yowwww..
Siu Man: Aku rindu zaman kita kecik dulu berlakon jadi nakal.  Ashton: Aku pun, tapi aku tak nakal macam kau.


Peace untuk kawan-kawan yang sebaya kami.hahahaha
Gambar di atas adalah carian banyak laman web. Bukan aku punya. 

Nota tangan:Kami dah besar.haha

7 sen?!:

fadh leyanie said... Reply Comment

pernah tgk dorg kecik2 waktu blakon..dah besar rupanya sekarang :)

soooooour said... Reply Comment

@fadh leyanie..yg gemok tu dngr cte jual aiskrim tepi jln je....x tau la...

Juliet_iRa~" said... Reply Comment

sebaya ira juga!heee ;p

comel2..heeee

muka mcm sepesen je y pkai spek tu..kekeke

محمد رازيق said... Reply Comment

dah tua mereka2 ni.. hehe

Botak said... Reply Comment

masa kecik laku lah diorang ni., sekarang? hahahaha..

Juliet_iRa~" said... Reply Comment

eh suka ea dia?hee..boleh la g tgk konon2 mcm tgk dia..kekee

best la cte arthur christmas tu..dlm 3d..;D

Sha. N. said... Reply Comment

@fadh leyanie : A'ah...=)

@ soooooour : pernah baca jugak pasal yang ni.

@ Juliet_iRa~" : Yeayyyyyyyyyy!! Kita sebaya 1988-err..

@ محمد رازيق: Iye... Dorang tua, saya pun dah tua.haha

@Botak : Dulu comel, sekarang tak berapa comel.hehehe